A vidéket jártuk, nők sikereit láttuk

    2019. április 15-17.-én került megrendezésre a „Nők sikerei vidéki településeken” című tanulmányút. A háromnapos tanulmányútra Magyarországról, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek a résztvevők.

    A tanulmányút fő tématerülete „Nők a civil életben” című képzés alapját képezi, melynek során célunk a különféle civil szervezetek, egyesületek, valamint helyi közösségek megismerése, meglátogatása és azok csoportvezetőivel való tapasztalatok megosztása.

    A tanulmányút első napján a Kecskemét-i Család- és KarrierPONT szervezetet látogatták meg a résztvevők, melynek célja a család és a munka összeegyeztethetőségének segítése. A szervezet legfőbb szolgáltatásai közé tartozik a nőket célzó szolgáltatások.

    A nap második felében a résztvevők a Lajosmizsei Nőegyletet látogatták meg, ahol bemutatkoztak az egylet tagjai is. A résztvevők megfigyelhették, hogy a különböző szakmai illetékességű emberek milyen jól tudnak együtt munkálkodni, s mennyire jól kiegészítik egymást.  

    A tanulmányút második napján a Salföldi Népfőiskola Egyesületet látogatták meg a résztvevők, melynek célja a helyi társadalom megteremtése, kapcsolati hálózat létrehozása a falvak között, valamint a magyar falu elnéptelenedésének megállítása, fiatalok helyben tartása és ide vonzása.

    A nap második részében a badacsonyörsi Folly Arborétumba látogattak el a résztvevők, ahol megismerhették az arborétum jelenlegi működését, valamint fejlődéstörténetét.

    A harmadik napon a Nők a Balatonért Egyesület Balatonalmádi csoportját látogatták meg a résztvevők, ahol megismerhették az egyesület megalakulásának történetet és 20 éve tartó működését. 

    X

    logo