Szeniorok tudáskapacitásának hasznosítása

    2018. szeptember 19−21-én az „Együtt a tudásért” című projekt (EFOP-5.2.2.-17-2017-00030) keretén belül valósult meg a Szeniorok tudáskapacitásának hasznosítása tanulmányút. A háromnapos tanulmányútra Magyarországról, Erdélyből és Vajdaságból érkezetek a résztvevők.

    A tanulmányút első napján Szentes Város Gondozási Központjának három telephelyét látogatták meg a tanulmányút résztvevői, részt vettek egy az idősek rövid- és hosszútávú memeóriáját, figyelmi, vizuális és motoros készségeit fejlesztő, zenés, játékos és mozgásos feladatokkal színesített foglalkozáson.

    A délután folyamán szenior önkéntesek által vezetett szenior tornafoglalkozáson és szenior örömtáncon vehettek részt a szakemberek.

    A második nap Kecskeméten a CédrusNet program koncepcióját, felépítését, főbb célkitűzéseit,  a program kialakításához végzett kutatást, a Mesélő házak – Mesélő konyhák élménytanuláson alapuló programját, a hivatásos nagyszülő képzést ismerhették meg a résztvevők.

    A harmadik nap a kecskeméti Idősügyi Tanács Elnöke beszélt a szervezet felépítéséről valamint az idős klubjaik szerveződéséről, működéséről és programjairól. Ezt követően a CédrusNet keretében működő Cédruskörök és a Jószomszédháló működését mutatta be a program vezetője, majd a Család és KarrierPont irodájába látogattak el a résztvevők.

     

    X

    logo