A szenior korosztály infokommunikációs világa

    A projekt Szenior korúak tudásának hasznosítása, szeniorok aktivizálása tématerületén belül 2019. június 17.-én került megrendezésre a „Szeniorok infokommunikációs fejlesztése” című workshop, melynek célja az időskorúakkal foglalkozó szakemberek tudáskapacitásának fejlesztése, preventív módszerek megismerése és elsajátítása a témában jártas szervezetek, egyesületek, helyi közösségek megismerése, meglátogatása és tapasztalataik megosztása révén. A workshopra Magyarországról, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek a résztvevők.

    A workshop a Szegedi Alsóvárosi Ferences Látogatóközpontban került megrendezésre, ahol a résztvevők négy különböző előadást hallgattak meg a Szeniorok infokommunikációs fejlesztésével kapcsolatban. A csoport tagjai elsőként a Nyugdíjas Egérpadtársak Szervezet megalakulásának körülményeivel, céljaival, működésével és programjaival ismerkedtek meg, amit a szervezet elnöke, Csányi Mihályné mutatott be.

    A második előadásban Dr. Baracsi Katalin internetjogász a Magyar Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum szenior önkénteseinek tartott IKT képzéseit mutatta be.

    A délután folyamán a résztvevők megismerték Rossu-Hegyi Katalint a Talentum Alapítvány projektkoordinátorát, aki az Integrációs lehetőségek a szeniorok IKT fejlesztésében címmel tartott előadást.

    Utolsó előadóként Takács Ágnes és Farkas Ildikó, a Dél-alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete Délalföldi Teleház munkatársai mutatták be a szeniorok IKT kompetenciafejlesztésével kapcsolatos tapasztalataikat (We wish a better world).

    X

    logo