Szenior foglalkoztatás − Szeniorok tudáskapacitásának hasznosítása

    2018. szeptember 18-án az „Együtt a tudásért” című projekt (EFOP-5.2.2.-17-2017-00030) keretén belül valósult meg a Szenior foglalkoztatás – Szeniorok tudáskapacitása workshop. Az egynapos workshopra Magyarországról, Erdélyből és Vajdaságból érkezetek a résztvevők.

    A workshop tematikájában a szeniorok, azaz az 50 év feletti, de még munkaképes munkavállalók munkaerőpiaci helyzetére, az ehhez szükséges kompetenciáik fejlesztésére, az ezzel kapcsolatos jógyakorlatok megismerésére fókuszált.

    Varga Dávid, a HSA szegedi irodavezetője a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet működése kapcsán beszélt a szövetkezeti tagság feltételeiről, a szövetkezet által nyújtott lehetőségekről: adózási szempontból ez a legkedvezőbb foglalkoztatási forma, a szövetkezet által a szeniorok biztonságos keretek között tudnak munkát vállalni, segítséget jelent számukra a legmegfelelőbb és legális munkahely megtalálásában, valamint leveszi a vállukról az adminisztráció, bérszámfejtés és a munkaszervezés terhét.            

    Bertalan Csilla, az Adultus Alapítvány által létrehozott Senior Életfa Program létrehozásának, működésének körülményeit mutatta be a résztvevők számára. Beszámolt arról, hogy a program az 50 év feletti korosztálynak kínált különböző oktatási témákat, például az informatika alapjai, az irodai programok használata, idegen nyelv oktatása, egészségmegőrzés témaköréből. Ezek mellett klubszerű foglalkozásokat, szeniorok számára hasznos és érdekes kurzusokat szerveztek.

     

    X

    logo