Szakmapolitika és a civil szektor

    Időpont: 2019. november 16-17.

    A találkozó jó hangulatban telt és kiértékelésre kerültek a kétéves projekt során megvalósult eredmények. A munkában részt vettek a KIFE, az Institutio Pro Educationem, a Gyulafehérvári Caritas, a Caritas Subotica, és a Vajdasági Magyar Civil szövetség képviselői. A közös munka záró szakaszában a résztvevő magyarországi, erdélyi és vajdasági partnerek már barátként üdvözölhették egymást, dolgozhattak együtt és tervezhették a közös jövőt.

    Az első napon az „Együtt a tudásért” projekt eredményeit taglaltuk. Minden résztvevő megosztotta véleményét, tapasztalatait a következő szempontok szerint: tartalom, kutatás, kommunikáció, infrastruktúra, pénzügyi aspektus. Ezt követően a lehetséges és konkrét hosszú távú célok meghatározása következett 4 területen: 1. Egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása marginalizálódó célcsoportok számára. 2. Szakemberek hosszú távú együttműködése. 3. Civil ernyőszervezetek kooperációs képességeinek fejlődése. 4. Duna Régió Stratégia országai közötti együttműködés erősítése, fejlesztése. 5. Tartalék humán erőforrások aktivizálása.

    A délután további részében a projekt fenntarthatósági tervét készítettük elő, először együtt az egész csapat, majd kis csoportokban a projekt lehetséges „termékeit” vizsgáltuk meg, szakmai minőség, pénzügyi ráfordítás, szakmapolitikai helyzet és piaci helyzet szempontjából. A csapat nagyon eredményesnek bizonyult, összesen 13 lehetséges „terméket” elemeztünk ki.

    Másnap az előző napi előkészítésre alapozva, szakértő bevonásával kidolgoztuk a projekt fenntarthatósági tervét és ajánlásokat fogalmaztunk meg a lehetséges jövőbeli együttműködésekre nézve.

     

    X

    logo