„Női jelenlétért a közéletben” műhelymunka-sorozat 2. alkalom

    2018. október 27-28-án az „Együtt a tudásért” című projekt (EFOP-5.2.2.-17-2017-00030) keretén belül került megrendezésre a „Női jelenlétért a közéletben” workshopsorozat 2. „Motiváció és manipuláció kultúrája” című műhelyfoglalkozása. A kétnapos workshopra Magyarországról, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek a résztvevők.

    A workshopon a belső motiváció tényezőit, majd az egyes motivációs elméleteket, illetve a közösség tagjainak a motivációs lehetőségeit tárgyalták a résztvevők.

    A második foglalkozáson a csoportszerepekkel, illetve az egyes szerepekhez köthető tipikus és atipikus viselkedési, kommunikációs és tanulási motivációs mintákkal foglalkoztak. A délután folyamán a manipuláció témakörén belül megkülönböztették a meggyőzés és a manipuláció fogalmát és működését, majd részletesen tárgyalták a manipulatív médiastratégiákat.

    A második nap első felében a hiteles, önbizalommal teli magatartás csoportban/családban szükséges feltételeit tárgyalták a résztvevők, majd a visszajelzés kultúrájával ismerkedtek meg. Mindezt gyakorlati feladatokon keresztül tudták megfigyelni és elsajátítani.

    Délután a motiváció lehetőségeit és korlátait tárgyalták részletesen, majd a záró foglalkozáson mindenki elmondta a saját, hétvégére vonatkozó tapasztalatait, legfontosabbnak tartott tanulságait.

     

    X

    logo