„Női jelenlétért a közéletben” műhelymunka-sorozat

    2018. szeptember 29-30-án az „Együtt a tudásért” című projekt (EFOP-5.2.2.-17-2017-00030) keretén belül került megrendezésre a „Női jelenlétért a közéletben” workshopsorozat 1. „Együttműködés kultúrája” című műhelyfoglalkozása. A kétnapos workshopra Magyarországról, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek a résztvevők.

    A workshopot Zöldyné Szita Erzsébet vezette. Az első nap során az egyéni tapasztalatcserét követően megbeszélték a sikeres együttműködés legfontosabb tényezőit, egyéni és a csoportra vonatkozó hatását, mindezt a TCI (témacentrikus interakció) rendszerébe ágyazva és kiegészítve a módszer fogalmaival.

    A délután folyamán rövid látogatást tett a csoport a közelben található alsóvárosi Napsugaras Tájházban megrendezett Paprika Fesztiválra, majd a csoportvezető bemutatta a TCI, „az eleven tanulás, eleven együttműködés módszerét”, a módszer működéséhez szükséges tényezőket, a TCI alapelveit, a résztvevő vezető jellemzőit és főbb funkcióit, a hatékony kommunikáció és magatartás jellemzőit. 

    A második nap fő témája a Csoportfejlődés fázisai a TCI értelmezésben, valamint a Vezetői magatartás volt. A résztvevők megismerhették a csoportfejlődés egyes fázisait, az együttműködés megteremtésének gyakorlati lehetőségeire fókuszálva. Az egyes csoportfázisokkal kapcsolatos elméleti ismereteket öt kisebb csoportot alkotva dolgozták fel a résztvevők, majd gyakorlati példákon keresztül figyelhették és tapasztalhatták meg egy-egy fázisban a vezető szerepét. 

    X

    logo