„Női jelenlétért a közéletben” műhelymunka-sorozat

Szeretettel meghívjuk a „Női jelenlétért a közéletben” műhelymunka-sorozatra, amely az EFOP- 5.2.2.-17-2017-00030 „Együtt a tudásért ”című projekt keretén belül valósul meg a Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület szervezésében.                                                                                            

A műhelyalkalmak két naposak, mind a négy alkalommal a következő időbeosztás szerint;

            - szombat: 9:30 – 18:00

            - vasárnap: 8:30 – 17:00

1. alkalom: 2018.szeptember 29 - 30. – Együttműködés kultúrája

Az alkalom segíti a résztvevő nők helyi közösségi élet formálásában való részvételét, a lehetséges együttműködéseket, a partnerkapcsolatok kiépítését, és azok fenntartását, az együttműködési mechanizmusok és szabályok betartását.

2. alkalom: 2018. október 27 – 28. – Motiváció és manipuláció kultúrája

            Ahhoz, hogy sikeresen motiváljunk másokat, tudni kell az embereket megszólítani, tömegek előtt hatékonyan felszólalni, fontos a közösségi véleménynyilvánítás. A kommunikációhoz hozzá tartozik az is, hogy ismerjük a visszajelzés kultúráját, tudjunk és merjünk véleményt adni és fogadni.

3. alkalom: 218. november 17 – 18. – Közösségfejlesztés kultúrája

            A közösségek megalakulásához tisztában kell lenni azzal, hogy hogyan kell egy közösséget alapítani, illetve, hogy a már megalakult közösségen belül miként szervezzünk közösségi tevékenységeket, milyen csoportdinamikai elemeket kell figyelembe venni a közösségszervezés folyamatában.

4. alkalom: 2019. január 26 - 27. – Az önkéntesség kultúrája

            Az egyéni megszólítások és meghívások elengedhetetlenek egy csapatmunkában vagy az önkéntességre való megszólításban. Az önkéntességre való meghívás, az önkéntes akciókban és hosszú távú programokban való részvétel fontos a vidéki közösségek életében.                               

A műhelymunkák 1,5 órás képzési blokkokból épülnek fel a Témacentrikus Interakció (TCI) módszerével, modelljével és magatartásával.

Műhelymunka vezető: Zöldyné Szita Erzsébet

Helyszín: Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont Szeged, 6725 Szeged, Mátyás tér 26.

A műhelymunka sorozaton a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az alkalmakon az ebédet biztosítjuk mind a két nap során, szállást a résztvevők maguknak intézik amennyiben igényt tartanak rá.

Jelentkezés/regisztráció: e-mailben az info@kife.hu e-mail címen 2018. szeptember 27-ig

Egyéb információkérés a 62/426-785 – ös telefonszámon hétköznaponként 08:00-16:00 óra között

 

Nagy lehetőség, és kimeríthetetlen forrás lesz a közéleti szerepvállaláshoz és aktivitásunk fenntartásához ez a sorozat!

 

X

logo