Női jelenlét a közösségfejlesztésért

2019. január 26-27-én került megrendezésre a „Női jelenlétért a közéletben” workshopsorozat 4. „Közösségfejlesztés kultúrája” című műhelyfoglalkozása. A kétnapos workshopra Magyarországról, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek a résztvevők.

Az első foglalkozáson a sikeres és a diszfunkcionális csoport jellemzőit hasonlították össze a résztvevők. A második foglalkozáson a csoportban zajló folyamatokat a TCI módszer rendszerében vizsgálták meg a résztvevők. Az elméleti foglalkozások között a csoportkohéziót erősítő fénykereső táncot táncolták a csoport résztvevői.

A délután folyamán először a csoportkohézió szempontjából létfontosságú jó kapcsolat ismérveit, sajátosságait tárgyalták a résztvevők: látni és látszani, közös figyelem és cselekvés, rezonancia, motiváció és szándékok megértése. Majd a zavaró körülmény csoportdinamikai szerepéről, illetve kezeléséről beszéltek.

A második nap első felében az interaktív változtatás elméletét, a Belső team-elméletet  (Friedemann Schulz von Thun) ismerték meg a résztvevők. A délután folyamán a belső team elmélet gyakorlati alkalmazását pszichodramatikus módszerek segítségével a gyakorlatban is alkalmazhatták a résztvevők, valódi döntéshelyzetben megfogalmazott gondolatok, érzések megfogalmazásával, szerepjátékkal.

X

logo