„Hálózatok, szövetségek, partnerségek” tanulmányút

    2018. április 11−13-án az „Együtt a tudásért” című projekt (EFOP-5.2.2.-17-2017-00030) keretén belül valósult meg a „Hálózatok, szövetségek, partnerségek” tanulmányút. A háromnapos tanulmányútra Magyarországról, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek a résztvevők, és Szegedre, Derekegyházra, Kecskemétre és Szabadkára látogattak el.

    Az első nap a hálózatok felépítésének és szerkezetének kérdéseivel foglalkoztak  a résztvevők, majd különböző feladatokon keresztül ismerhették meg a partnerségek fajtáit, fogalmát. Gyakorlati helyzetek megismerésén keresztül figyelték meg, hogy szervezetükben és különböző programjaikban milyen fajta együttműködések és hálózatok léteznek, ezáltal megismerve ezek sajátosságait és dinamikus változásait, a partnerségek működését.

    A második nap során a Háló Egyesület, az Erdélyi Háló, a 72 Tanítvány Mozgalom, a Rákóczi Szövetség, a Vöröskereszt Kishegyes szervezetek jógyakorlatainak részletes bemutatása történt.

    A harmadik napon a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, a Caritas Szabadka, a Szakegyesületek és Társulatok, a Vajdasági Magyar Folklórközpont jógyakorlatainak bemutatása valósult meg.

     

    X

    logo