Elindult az "Együtt a tudásért" nevű projektünk.

    A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület 2018. január 01-én két éves „Együtt a tudásért” című projektet indított (EFOP-5.2.2.-17-2017-00030). A projekt 100 %-ban finanszírozott, keretösszege 49 999 800 forint.  A tevékenységek a Széchenyi 2020 program keretében európai uniós vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg.

    A projekt befejezésének időpontja: 2019. december 31.

    A projekt célja a társadalmi felzárkóztatás, a társadalmi együttműködés, és a közösségépítés nemformális tanulás módszerei segítségével, két vajdasági és két erdélyi partnerszervezettel közösen megvalósítva. Olyan társadalmi innovációs eszközöket hozunk létre transznacionális együttműködés keretében, amely a marginalizálódó célcsoportoknak segít a felzárkózásban, lehetőséget biztosít a továbblépésre és aktív állampolgárokat fejleszt a társadalomban.

    A projekt céljaként szakemberek kerüljenek fejlesztésre, akik ennek a tudásátadásnak a fő mozgatórugói, akik képesek arra, hogy más országokban szerzett jó gyakorlatokat adaptáljanak és alkalmazzanak munkájuk során.

    A kétéves projektben három tématerületen valósul meg a szakemberek kompetencia-fejlesztése:

    1.    Szeniorok aktivitásának növelése
    2.    Vidéken élő nők bevonása
    3.    Civil ernyőszervezetek hálózati munka fejlesztése.

    A tevékenységek a projekt 24 hónapos időtartama alatt mindhárom tématerülethez kapcsolódóan workshopokból, tanulmányutakból és a Szenior tématerülethez kapcsolódó kutatásból tevődnek össze.



     

    X

    logo