AKTÍV IDŐSÖDÉS workshop Szegeden

    2018. március 7-én Szegeden az „Együtt a tudásért” című projekt (EFOP-5.2.2.-17-2017-00030) keretén belül került megrendezésre az  Aktív idősödés workshop. Az egynapos workshopra Magyarországról, Erdélyből és Vajdaságból érkeztek résztvevők.

    A workshop során a partnerszervezetek képviselői bemutatták szenior programjaikat, ezt követően a szeniorok aktív idősödésének lehetőségeire és fejlesztésére irányuló jógyakorlatok bemutatása, a részletes megismerésre számot tartó jógyakorlatok kiválasztása, a kutatás megvalósítását elősegítő ötletek, javaslatok összegyűjtése történt.

    A nap során a résztvevők részletesen megismerkedtek az Idősen is fiatalosan programmal, a szenior örömtánccal, a CédrusNet programmal, a Gyulafehérvári Caritas, a szabadkai Városi Nyugdíjasok Szervezete, valamint a Keresztény Értelmiségi Kör munkájával és jógyakorlataival.

    A workshopon felmerült javaslatok és kérdések a projekt keretében megvalósuló kutatás tervezési folyamatába szervesen illeszkednek, a kiválasztott jógyakorlatok pedig a projektben előre tervezett tanulmányutak tématerületeinek alapját képezik.  

     

     

    X

    logo